Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bruschetta med ricotta, aprikos och rosmarin

Bruschetta. Hur kan något gå fel med färskt bröd och god topping? Helt omöjligt att lyckas med en bruschetta, bara fantasin sätter gränser för hur ni kan utveckla er italienska macka. Brödet behöver förresten inte ens vara färskt - hela idén med bruschetta föddes som en fattigmansrätt för länge sedan då man ville ta vara på bröd som blivit torrt.  
 
Efter att ha sett en bild på Pinterest bestämde jag mig för att göra en bruschetta med ricotta och aprikos. Men jag pimpade upp min med rosmarin och mitt hemmagjorda jordnötssmör också. Himmel vad gott det blev!
 
 
Bruschetta med ricotta, aprikos och rosmarin
(upprepa nedanstående för det antal bruscette ni vill ha)
1 brödskiva
1-2 aprikoser
2 msk (buffalo-) ricotta
1 tsk jordnötssmör
½ tsk honung
1 kvist färsk rosmarin
Smör till stekning
Salt&peppar
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Släng in brödskivan på en plåt och låt den grillas. Vänd när den blivit gyllenbrun på ovansida. Upprepa.
 
2.
Dela aprikosterna i klyftor. Stek i smör och rosmarin i en stekpanna tills de blivit gyllende. Vill ni kan ni lägga till socker i detta skede och få mer karamelliserade aprikoser. 
 
3.
Blanda ricotta, jordnötssmör, honung, samt hackad rosmarin (använd den som aprikoserna tidigare stektes med). Smaka av med salt och peppar.
 
4.
Bred ricottan på brödet. Toppa med aprikoserna. Svårare än så är det inte att njuta av livet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0