Frukostcrumble med frukt och bär
Här kommer nästa frukostdessert. Eller dessertfrukost. Fungerar åt båda håll, beroende på hur man vill se det. Det här är så enkelt, att det knappt behövs ett recept. Se det mer som ett tips. Variera frukt och bär efter smak. Variera kryddor efter smak. Gör som ni vill helt enkelt. Så här gjorde jag min crumble.

Frukostcrumble med frukt och bär
(1 port)
½ nektarin
Hallon
Björnbär
2 msk havregryn
1 tsk honung
Kanel/Kardemumma/Lakrits/Ingefära/Pepparkakskryddor (välj själv)
Turkisk yoghurt
1.
Sätt ugnen på 200 grader
2.
Dela nektarinen i mindre bitar. Lägg den tillsammans med bären i en ungssäker portionsform.
3.
Blanda havregrynen med honung och valfri smaksättning till en crumble. Toppa bären med crumblen.
4.
Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter, tills crumblen fått lagom färg och bären blivit lagom varma.
5.
Servera med en klick turkisk yoghurt.
Kommentarer
Trackback