Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria lågkaloribullar

Här kommer ett till recept som jag har glömt skriva ner i bloggen, men ni som även följer Citroncest på Instagram har sett bilden passera förbi. Detta är glutenfria lågkaloribullar, som jag inte alls ska ta åt mig äran för, receptet har jag hittat här. Basen består av äggvita och riven zucchini, och binds ihop av fiberhusk och pofiber. Jag trodde inte det skulle bli mycket av det om jag ska bli ärlig, men min nyfiken tog över så jag var tvungen att testa. Jag öste på med en massa kryddor och la dessutom till körsbärstomater, och resultatet blev långt över förväntan. Supersmakrikt. Eftersom bullarna innehåller zucchini och tomater blir det rätt fuktigt, och jag rekommenderar er att äta upp det inom ett par dagar, annars kan jag tänka mig att det lätt kan mögla. Men å andra sidan - då varje bulle inte innehåller mer än 25 kalorier är det lätt att snabbt göra slut på dem.
 
 
Glutenfria lågkaloribullar
(5 st)
 
Tips:
Dubblar ni receptet kan ni även göra en limpa istället för bullar
 
85 gram riven zucchini (vägd efter allt vatten är urkramat)
90 gram äggvita
1¼ dl pofiber
½ msk fiberhusk
½ tsk salt
3-4 körsbärstomater.
Massa kryddor efter smak (örtsalt, timjan, rosmarin, peppar osv)
Solroskärnor/Pumpakärnor till topping
 
1.
Sätt ugnen på 160 grader.
 
2.
Vispa äggvitorna kompakt och fluffigt, men inte stenhårt.
 
3.
Blanda och stavmixa de torra ingredienserna för att förhindra att pofibret grynar sig.
 
4.
Vänd försiktigt ner den (jätte)urkramade zucchinin i äggvitan tillsammans med grovhackade tomater.
 
5.
Tillsätt de torra ingredienserna pö om pö.
 
6.
Forma 5 bullar. Lägg på plåt. Toppa med solroskärnor/pumpakärnor. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Håll koll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0