Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Kardemummapäron med kokosyoghurt och pistagenötter

Tadaa! Här kommer ett nytt efterrätt-till-frukost-tips. Ni ska veta att doften som sprider sig i ert hem när ni ugnsbakar kardemumma- och kanelkryddade päron är helt magisk. Snabbt går det också, så även om det kanske ser lite mer komplicerat ut än den vanliga skålen fil-med-flingor, så är det faktiskt inte så. Det enda som krävs är 10-15 minuter i ugnen och under tiden blandar ni till yoghurt och hackar pistagenötter, sedan är frukosten klar! Och ja, det fungerar precis lika bra som en nyttigare efterrätt.
 
 
Kardemummapäron med kokosyoghurt och pistagenötter
(1 port)
1 päron (Kaiser)
½ dl vaniljyoghurt
1 msk kokosflingor
10 pistagenötter
Kanel
Kardemumma
Honung
 
1.
Sätt ugnen på 180 grader
 
2.
Dela päronet på hälften och gröp ur kärnhuset med en sked. Ringla lite honung över snittytan och krydda sedan med kanel och stött kardemumma. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter - tills det blivit mjukt.
 
3.
Blanda vaniljyoghurt med kokosflingor till en lite tjockare kräm. Skala och hacka pistagenötterna.
 
4.
Ta ut päronen och fyll hålen efter kärnhuset med kokosyoghurten. Toppa med pistagenötter. 
 

Kommentarer
Postat av: Nora

Gud vad gott! Skall testas!

2014-07-31 @ 22:04:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0