Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Ugnsbakad avokado med tomater och fetaoströra

Det här med att äta varm avokado är kanske något som inte lockar många - men jag tror helt enkelt det beror på att ni inte ens har provat. För om ni någon gång har ungsbakat en avokado kommer ni att inse att en varm avokado blir ännu krämigare än en kall avokado. Dessutom är det kul att variera tillagningssätt lite då och då. Ett tips när det kommer till ugnsbakad avokado är att ta bort kärnan och gröpa ur hålet lite extra. Knäck sedan ett ägg i hålet och baka tills ägget stelnat - et voilà, där har ni en bra frukost! Eller lunch. Eller middag.
 
Igår ugnsbakade jag både avokado och tomater. När det kommer till tomater kan man såklart ugnsbaka dem på låg temperatur i flera timmar - men om man som jag är en hungrig själ och inte har tid att vänta, så går det lika bra att göra snabbversionen - 200 grader i 30 minuter. Efter halva tiden slänger ni in avokadon med snittytan uppåt, och ja sedan löser de liksom sig själv. Under tiden blandar ni ihop fetaost med lite olivolja, gräslök samt salt och peppar. När avokadon är klar tar ni ut den och fyller hålen med fetaoströran innan ni toppar med tomaterna. Gott gott gott. Och supernyttigt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0