Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pavlova

Pavlova. Kan vara den ultimata tårtan för alla sommarfester. Lätt att svänga ihop. Optimal för att mätta många magar. Godkänd för glutenallergiker. Och framförallt fantastiskt god.
 
En Pavlova kan varieras efter tycke och smak. Tre grundpelare måste dock finnas: en marängbotten, grädde, samt färsk frukt/färska bär. Till midsommarafton passar det ju ypperligt att vräka på med jordgubbar på toppen. Idag valde jag däremot frukt och bär i färgerna gul och blå, eftersom det inte blir mer svenskt än så på Nationaldagen. Jag gjorde dessutom en Lemoncurd att lägga mellan marängbottnen och grädden, för ges det tillfälle att vara extravagant, då tar jag emot det tillfället med öppnar armar.
 
 
Pavlova
(16 bitar)
6 äggvitor
3 ¾ dl strösocker
1 msk Maizena
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl flagad mandel
 
Lemoncurd
2 ½ dl vispgrädde
3-4 dl valfria bär/frukter
 
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
 
2.
Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret. Vispa tills det slutar att knastra. Häll sedan i resten av sockret och fortsätt vispa tills smeten blivit glansig (5-10 minuter). Vänd ner Maizena, vitvinsvinäger (ättika fungerar också bra) och den flagade mandeln.
 
3.
Täck en plåt med bakplåtspapper, och bred ut marängsmeten i en fyrkant cirka 30x30 cm. Gör kanterna lite högre än resten av bottnen, så att de fungerar som staket för fyllningen.
 
4.
Sätt in marängen i nedersta delen av ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 150 grader. Grädda i 75 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Ska du ha Pavlovan nästa dag, kan marängen gott och väl stå kvar i ugnen till dess.
 
5.
Gör Lemoncurden genom att följa detta recept.
 
6.
Vispa grädde och skär frukten så som du vill ha den.
 
7.
Toppa marängbottnen med Lemoncurd (se till att både botten och curd har svalnat helt först), följt av grädde och bär och frukt. Enjoy!
 
Glad Nationaldag från Como!

Kommentarer
Postat av: stella

Både låter och ser ut som en jättegod tårta :)

2014-06-06 @ 17:53:33
URL: http://zebgra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0