Potatisbullar med persilja
Gjorde ni alldeles för mycket potatismos i helgen? Eller har ni kokta potatisar över? Eller har ni helt enkelt en massa potatis i kylskåpet som ni inte vet vad ni göra av? Då kommer här dagens tips. Potatisbullar. Rätt och slätt. Med ett fåtal ingredienser kan ni förädla era potäter till något riktigt gott. Servera gärna med en sallad, gravad lax och en god sås så har ni en riktigt bra middag.
Potatisbullar med persilja
(2 port)
4 potatisar
1 äggula
1 ½ tsk majsstärkelse
1 näve färsk persilja
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning
Gravad lax
Ricotta
Sallad
1.
Om du inte redan har potatismos eller kokt potatis, gör så här: skala potatisen och skiva den tunt. Koka den sedan i saltat vatten. (Att skiva den tunt förkortar koktiden avsevärt).
2.
Häll av vattnet och mosa potatisen med en trägaffel. Låt gärna några större bitar vara kvar, det ger gott tuggmotstånd. Blanda ner äggulan, majsstärkelsen samt grovhackad persilja. Krydda med salt och vitpeppar.
3.
Forma till fyra potatisbullar (små "biffar"). Stek sedan i rikligt med smör i panna över medelvärme. Låt potatisbullarna få en gyllene yta på båda sidor.
4.
Servera på en sallad och toppa med gravad lax samt hemmagjord gremolata utblandad med ricotta.
Kommentarer
Trackback