Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Spenatsallad med smörstekta päron och karamelliserade valnötter

Det här med att ge ett recept på en sallad känns kanske lite töntigt. Jag menar, vem som helst kan väl blanda sina favoritingredienser i en skål för att sedan mumsa i sig? Men. Det här är en supersallad. Så se det mer som ett recept för smakinspirationen, än ett recept för tillvägagångsättet. 
 
Sallader ses oftast som ett nyttigt, och kanske också ibland tråkigt, alternativ till andra luncher och middagar. Men så behöver det inte alls vara- Denna sallad är varken nyttig eller tråkig. Fylld med brie, bacon och karamelliserade valnötter bjuder den både på djupa smake och krispiga detaljer. Allt i ett med andra ord. Servera gärna med ett gott surdegsbröd till så blir ni extra mätta. Och är ni vegetarianer så uteslut helt enkelt bara baconet. 
 
 
Spenatsallad med smörstekta päron och karamelliserade valnötter
(3 port)
70 gram babyspenat
70 gram machésallad
2 päron
1 kokt rödbeta
200 gram brie
100 gram bacon
1 ½ dl valnötter
2-3 msk florsocker
2 msk smör
Honung
Salt&peppar
 
1.
Karamelliserade valnötter:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka valnötterna i vatten i en kastrull i cirka 5 minuter. Häll av dem i en sil och låt sedan torka på hushållspapper. Strö över florsockret och blanda runt så att det täcker alla nötter. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 5-10 minuter. Passa dem, då de snabbt blir brända.
 
2.
Smörstekta päron:
Dela päronen i klyftor. Ta bort kärnhuset. Smält smöret i en stekpanna och stek päronen till de blivit något mjuka, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Ringla över lite honung och salta och peppra efter smak.
 
3.
Stek baconet knaprigt. Skiva brien. Dela rödbetan i stora kuber. Blanda alla ingredienser i en stor salladsskål. Servera med surdegsbröd. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0