Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Omelettwrap med krämig svampfyllning och kalkon

För inte så länge sedan gjorde jag omelettwraps för förta gången, och sedan dess har de återkommit i min vardag rätt många gånger. Det är ett perfekt sätt att få i sig äggprotein, och dessutom påminner de om pannkaka - utan mjöl - och med det finns det ju inget som är negativt! Man kan fylla dem med söt eller salt, valen är oändliga. Här kommer ett till alternativ.

 
Omelettwrap med krämig svampfyllning och kalkon
(1 port)
1 ägg
1 msk mjölk
Salt&peppar
Kokosolja till stekning
 
5-7 champinjoner
½ vitlöksklyfta
1 citron, skalet
2 msk ricotta
1 tsk flytande honung
Salt&peppar
1 skiva (påläggs-)kalkon
Sallad
Salt&peppar
Smör till stekning
 
1.
Börja med champinjonfyllningen. Skiva champinjonerna tunt och sorrstek dem i en stekpanna tills de avgett sitt vatten. Släng sedan ner en klicksmör, finhackad vitlök och rivet citronskal. Låt steka tills de får fin färg. Häll över i en skål och blanda med ricotta. Smaksätt med honung, salt och peppar.
 
2.
Vispa upp ägget med mjölk samt salt och peppar. Stek i kokosolja på hög värme, cirka 1-2 minuter på varje sida. (Ett tips är att vända omeletten med hjälp av en tallrik eftersom den är så tunn)
 
3.
Lägg en skiva kalkon på omeletten. Toppa med sallad och champinjonröran. Rulla till en wrap. Enjoy!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0