Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Quinotto!

Vad gör man när man är sugen på risotto, men inte har något aborio- eller carnaroliris hemma? Man går helt enkelt igenom skafferiet efter andra gryn som skulle kunna fungera, och kommer så småningom fram till att quinoa - det borde gå bra. Igår lagade jag därför Quinotto till lunch. Väldigt annorlunda från vanlig risotto, men fortfarande väldigt gott. Det hela handlar om vad man gör med den. Jag gjorde quinotton krämig med ungsbakad aubergine, som jag mixade till en kräm. Sedan blandade jag ner edamamebönor, gjorde en egen persiljeolja och toppade allt med kallrökt lax och pumpakärnor. Mums!
 
 
Quinotto
(2 port)
1 dl okokt quinoa
3 dl vatten
1 buljongtärning
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten aubergine (10 cm)
1 dl skalade edamamebönor
1 dl olivolja
1 näve persilja
Salt/peppar/paprikapulver/Tabasco
50 gram kallrökt lax
pumpakärnor
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden, skär skåror i köttet och smörj in den med salt och hälften av olivoljan (½ dl). Sätt in i ugnen och baka tills den blivit mjuk, cirka 25-30 minuter.
 
2.
Koka upp vattnet med buljongtärningen så att du får en buljong att späda quinotton med.
 
3.
Finhacka lök och vitlök, sautera i olivolja i en stekpanna. När löken blivit mjuk, tillsätt quinoan och låt den rostas med i 1-2 minuter. Tillsätt sedan buljong, cirka 1 dl i taget. Låt buljongen koka in under omrörning, tillsätt inte mer buljong förrän den du tillsatt tidigare är borta.
 
4.
Ta ut auberginen från ugnen, ta bort köttet från skalet. Mixa köttet till en purée/kräm.
 
5.
Ta bort quinotton från spisen när den är klar. Vänd ner auberginekrämen och rör om. Tillsätt edamamebönor. 
 
6.
Mixa resten av olivoljan och hackad persilja med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver och möjligen liten Tabasco.
 
7.
Servera quinotton i en skål. Toppa med lax, pumpakärnor och persiljeoljan.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0