Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria Pumpascones

Jag fortsätter med pumpatemat - så får ni massa tips på vad ni kan göra när ni väl kånkat hem två kilo pumpa från affären. Lite möda för besväret ska ni ju ha!
 
Från och med nu kommer jag alltid se till att ha hemmagjord pumpapuré i kylskåpet, det är så himla användbart. Använd det i bakning, blanda ut det i yoghurten, ha det som pålägg på mackan, eller använd det i nästa pastasås (recept på det kommer inom kort). Pumpapuré gör du genom att skala och dela pumpan, koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, och till sist mixa den slät med en handmixer. Där har du din pumpapuré. Och det bästa är att den är billig och utan några tillsatser överhuvudtaget! Jag valde att använda en del av min pumpapuré till dessa glutenfria sconesen. Det blev så goda! Alltså, så goda! Det behövdes egentligen inget pålägg utan jag hade kunnat äta dem som de var... om det nu inte var för att jag hade en god italiensk ost hemma som bara råkade förgylla min scone just denna dag.
 
 
Glutenfria pumpascones
(2-3 stycken)
1 dl pumpapuré
1 msk kokosolja (mätt i fast form)
½ ägg
1 tsk fiberhusk
1 dl havremjöl (mixa cirka 1 ½ dl havregryn i en mixer tills det blir ett mjöl)
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk råsocker
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
1 krm muskotnöt
1 krm salt
 
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
 
2.
Blanda pumpapuré, kokosolja, ägg och fiberhusk i en skål. Låt stå fem minuter
 
3.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner pumpapuréblandningen och rör om till en kletig deg.
 
4.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg lite bovetemjöl på pappret så att degen inte fastnar. Forma degen till en boll och platta ut den på plåten till cirka 2 centimeters tjocklek. Dela degen i 2-3 delar beroende på hur stora scones du vill ha.
 
5.
Toppa med valfria frön, sätt in i ugnen i 15-20 minuter, ät och var glad!

Kommentarer
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

gott

Svar: Supermumsigt! :)
Louise Laurenius

2014-10-22 @ 12:41:17
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: Peasyeasy

Mm vad gott det lät! :)

Svar: Tack, det var det! ;)
Louise Laurenius

2014-10-22 @ 13:54:25
URL: http://peasyeasy.blogg.se
Postat av: Venice

Fy tusan vad gott det ser ut!!

Svar: Taaack, det var väldigt smarrigt!
Louise Laurenius

2014-10-22 @ 15:23:23
URL: http://iamvenice.blogg.se
Postat av: Emmelie

Jag har faktiskt aldrig testat pumpa men är riktigt sugen på det :-) Dessa verkar ju ljuvliga!

Svar: Åh, då måste du testa! Så himla gott! :)
Louise Laurenius

2014-10-22 @ 20:04:09
URL: http://mildarabarber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0