Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Hummus

Jag har återigen kommit in i en period där jag är sugen på saker som jag aldrig egentligen äter. Denna gången är det selleri. Jag kan inte säga varför, men jag får sådana här perioder ibland. Vad kan man då göra med selleri? I Italien är det supervanligt att använda i maten, mycket för att en normal soffritto, vilken är basen i nästan alla köttfärssåser, består av just selleri, lök och morot. Men om man inte vill göra långkok på sellerin så går det lika bra att äta den rå. Den har en speciell smak, men eftersom den är så himla krispig tycker jag den passar perfekt att ha till en hemmagjord hummus, som variation till de vanliga morots- och gurkstavarna. Här kommer mitt recept på världens godaste hummus. Jag äter det minst en gång i veckan. Ibland två. Ibland varje dag. Jag älskar verkligen kikärtor. 
 
 
Hummus
1 burk kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk Tahini
½ citron, cest och saft
1 näve färsk bladpersilja
2 msk olivolja
Salt/peppar
 
1.
Häll av kikärtorna och skölj dem i vatten. Grovhacka vitlöken och bladpersiljan. Cesta citronen och pressa ut saften. Mixa allt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Enjoy!
 
Vill ni ha den lösare kan ni tillsätta mer olivolja och/eller mer vatten. Tänk dock på att kompensera med mer kryddor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0