Linguine med krämig pumpasås
Gissa vad jag ska bjuda på för recept? Ett PUMPARECEPT. Jag vet, det kanske börjar bli tjatigt, men så får det vara. Denna gång använde jag min pumpapuré till en pastasås som blev superkrämig och fylld med massa smaker. Testa, testa!
Linguine med krämig pumpasås
(1 port)
60 gram linguine
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl pumpapuré
½ dl ricotta
1-2 dl pastavatten
2 kvistar färsk rosmarin
Paprikapulver
Muskotnöt
Salt o peppar
Parmesan och rostade pumpakärnor till toppingen
1.
Sätt på pastavattnet. Salta inte förrän det kokat upp. Släng i pastan. Koka till al dente.
2.
Under tiden som pastan kokar, hacka gul lök och vitlök och stek mjuk i olivolja. Tillsätt pumpapuré och ricotta. Blanda även i 1-2 dl av pastavattnet och låt det koka ner. Krydda med rosmarin och övriga kryddor.
3.
Häll av pastan och släng ner den i pastasåsen. Rör om. Toppa med riven parmesan och pumpakärnor. Middag på 15 minuter klar!
Kommentarer
Postat av: joe
Pumpapuré åt jag till lunch idag. Verkligen gott :)
Svar:
Louise Laurenius
Postat av: Matilda
det låter supergott, måste testas!
Svar:
Louise Laurenius
Trackback