Rostade Pumpakärnor
Jag köper pumpa på löpande band numera. Älskar att man kan göra så mycket med den, och att den är så näringsrik och nyttig. Och att den är billig och smakar toppen är ju också ett plus. Denna gång ville jag ta vara på h e l a pumpan och valde därför att även rosta pumpakärnorna. Det kan vara det enklaste i världen och efter 30 minuter har du ett hemmagjort och nyttigt snack. Eller varför inte använda dina pumpakärnor till topping på salladen eller soppan, eller baka in dem i nästa bröd du gör!
Rostade Pumpakärnor
Pumpakärnor från en pumpa (eller butternut squash)
Olivolja
Salt
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Gröp ur din pumpa och lägg pumpakärnorna i en skål. Ta bara bort de stora pumpaköttbitarna som följer med, resten kan du låta vara, det karamelliseras ändå i ugnen och blir lättare att ta bort efteråt.
3.
Ringla över olivolja och krydda med salt (här kan du såklart lägga till vilka kryddor du vill, t.ex. rökt paprikapulver eller timjan).
4.
Sätt in i ugnen i cirka 25-30 minuter, rör om varje tioende minut så att de rostas jämt. Ta ut och låt svalna. Et voilà!
Kommentarer
Trackback