Ungrostade kikärtor med parmesan och rosmarin
Om ni är sugna på snacks, men inte vill proppa magen full med onyttigheter, så kommer här lösningen till er. ungrostade kikärtor. Jag älskar kikärtor! Det är fasen en av växtrikets bästa uppfinningar. Man kan ha dem till så mycket - som de är i sallader, till hummus, till falafel, som bas i tårtor, och som nu till snacks. Det enda du behöver är en ugn och valfria kryddor till smaksättning, sedan är ditt snacks klart efter cirka 45 minuter. Easy-chickpeasy!
Ungrostade kikärtor med parmesan och rosmarin
(1 portion)
1 burk kokta kikärtor
1-2 msk olivolja
2 kvistar hackad färsk rosmarin
2 msk riven parmesan
Salt
1.
Sätt ugnen på 200 grader
2.
Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj dem väl under rinnande vatten. Torka av allt vatten.
3.
Sprid ut dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem i cirka 40 minuter, tills de blivit lagom knapriga.
4.
Ta ut dem och blanda dem med olivolja, rosmarin, parmesan och salt medan de fortfarande är varma.
5.
Häll upp i skål och njut!
Kommentarer
Trackback