Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria morotskakescones med hemmagjort jordnötssmör

På söndagar har de flesta av oss säkert lite mer tid över att vänta på frukosten, och då passar det utmärkt att slå på stort och göra scones. Jag älskar vanliga scones, men kan man pimpa dem med smaker och samtidigt göra dem nyttigare i form av mindre mängd vitt mjöl och smör, jag då blir det liksom ännu lite bättre. Så här kommer dagens frukost som är en glutefri korsning av scones och morotskaka. Mumsigt värre.
 
 
Glutenfria morotskakescones med hemmagjort jordnötssmör
(1 styck)
1 msk mandelmjölk
¾ dl sockerfri äppelmos
½ msk fiberhusk
1 liten morot
1 ½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
 
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
 
2.
Blanda mjölk, äppelmos och fiberhusk och låt stå i cirka 5 minuter.
 
3.
Riv moroten fint, pressa ur all vätska. Blanda sedan denna samt övriga ingredienser med äppelmosblandningen. Rör om till en deg, forma till en bulle och lägg på bakpappersklädd plåt. Toppa eventuellt med lite råsocker.
 
4.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut, låt svalna lite innan du delar den.
 
5.
Servera med hemmagjort jordnötssmör, ricotta och äppleskivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0