Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Tre tips för att pimpa din sallad

Det här med att lägga upp ett salladsrecept känns ju egentligen lite lönlöst, eftersom jag tror att vi alla är kapabla till att blanda ihop våra egna favoritingredienser i en skål. Men jag tror samtidigt att vi ibland kan behövas inspireras av andra för att unvika att alltid göra samma tråkiga kombination av några blad isbergssallad, en tomat och några skivor gurka. En sallad kan ju vara så mycket mer. Därför tänkte jag ge er tre av mina bästa tips för att får er sallad att gå från halvdeppig till fantastisk.
 
1.
Försök alltid att få med olika texturer i salladen. Det kan tyckas märkligt, men en morot upplevs faktiskt annorlunda om den skivas, rivs eller kokas mjuk. I salladen nedan gjorde jag remsor av gurkan som jag sedan snabbmarinerade i vinäger, olja, soja, salt, peppar och sesamfrön. Mycket roligare än vanliga gurkhalvmånar.
 
2.
På tal om olika texturer så rekommenderar jag alltid att addera extra crunch genom att slänga på dina favoritnötter och frön på toppen. Se dock till att torrosta dem i en stekpanna först - det kommer göra hela skillnaden.
 
3.
Addera en ost. Mitt motto är att allting blir bättre med ost, och alltid inkluderar även en sallad. Tänk er en sallad med päron och gorgonzola. Eller en annan med rödbetor och getost. Ost ger ytterligare en textur och dessutom massa smak. När det kommer till mozzarella som jag har adderat här nedan, så är mitt främsta tips att aldrig skiva den med en kniv. Riv i sönder den med händerna istället så skapas det mer stukturer som lättare fångar upp din vinägrett.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Men alltså vilka bra tips ! Det där med ost är verkligen sååå sant :) Kram

Svar: Eller hur! :) ALLT blir verkligen bättre med ost. :)
Louise Laurenius

2015-05-01 @ 23:35:03
URL: http://www.baakochmaat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0