Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Shiratakinudlar med smak av kokos och ingefära

Nu ni, ska ni få världens tips på en fullt mättande måltid, men med ett väldigt lågt kaloriinnehåll. Lösningen stavas Shiratakinudlar, ibland även refererat till som Fitnessnudlar. Shiratakinudlar är ett toppenbra substitut när man vill äta en pastarätt, men vill hålla sig borta från kolhydraterna. S j ä l v k l a r t kommer de aldrig vara som riktig pasta, men att de fyller samma funktion (sås-bärare) är det inget snack om saken om. Shiratakinudlar tillverkas av konjakrot och vatten, och hör på detta: de innehåller bara 5 kcal per 100 gram! Hur bra är inte det? De är dock rätt smaklösa, så det sätter högre krav på tillbehören, men jag har här fixat fram ett superbra recept till er, som gör att ni skulle kunna äta Shiratakinudlar alla dagar i veckan. Så smarrigt!
 
 
Shiratakinudlar med smak av kokos och ingefära
(1 port - 192 kcal)
 
250 g Shiratakinudlar
1 sharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
½ dl kokosmjölk
½ dl passerade tomater
1 msk turkisk yoghurt
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk sojasås
1 näve färsk babyspenat
Salt & peppar
 
1.
Skölj av nudlarna under kallt rinnande vatten i 1-2 minuter (för att bli av med den subtila fisklukten). Koka sedan nudlarna i 2-3 minuter i lättsaltat vatten.
 
2.
Grovhacka sharlottenlöken. Finhacka vitlöken. Låt fräsa i en varm teflonpanna, häll sedan på en matsked vatten för att de inte ska fastna i pannan (eller använd olja om du struntar i kaloriinnehållet). Häll i kokosmjölk, passerade tomater och turkisk yoghurt. Riv ner färsk ingefära. Låt spenaten gå med i 30 sekunder, smaksätt sedan med soja och salt och peppar. 
 
3.
Häll av nudlarna, släng sedan tillbaka dem i kastrullen och sätt på plattan. Låt dem steka 1 minut för att få lite mer textur. Släng sedan ner dem i såsen. Rör om. Klart! 
 
7 minuter är allt det tar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0