Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bananglass-sandwich

Jag har länge velat testa att göra en glass-sandwich av bananglassen som jag ofta äter till frukost. Men hittills har jag inte kommit på vad jag ska göra för kex - jag vill ju fortfarande att frukosten ska vara nyttig och vill därför inte att det ska vara massa smör och socker i kexsmeten. Men så igår när jag som bäst satt och scannade Pinterest efter inspiration till allt möjligt kom jag över ett recept på crackers som var gjorda av bara två ingredienser - mosad banan och linfrön. Jag tänkte att det där måste jag kunna bearbeta till min egen version. Eftersom jag inte ville göra kexen på mosad banan, då det redan är massa banan (typ bara) i glassen, valde jag att använda mig av äppelpuré istället. Äppelmos går säkert också bra, men se till att den är osötad. 
 
Min bananglass-sandwich blev supersmarrig, men något svår att äta. Jag var alldeles för ivrig och skulle nog ställt in dem i frysen ett tag efter att jag monterat dem - men det var jag för otålig till. Så efter fotot tog demolerade jag helt enkelt sandwichen och använde kexen som en skopa till glassen istället. Lika gott, men något kladdigt. Tålamod är något jag inte direkt begåvats med...
 
 
Bananglass-sandwich
(2 st)
 
100 gram äppelpuré
1 dl krossade linfrön
1 nypa salt
 
1 ½ banan, fryst i bitar över natten
½ tsk färsk riven ingefära
½ tsk laktitspulver
 
Granatäppelkärnor
 
1. 
Sätt ugnen på 150 grader.
 
2.
Blanda äppelpuré, linfrön och salt till en massa. Bred fyra lagom stora cirklar på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 30 minuter. Ta ut och låt torka/svalna på ett galler.
 
3.
Mixa banan, ingefära och lakritspulver till glass. Bred på två av kexen, lägg på granatäppelkärnor, toppa med det andra kexet.
 
4.
Sätt in i frysen 30 min om du har tåladmod till det - annars är det bara att äta och kladda på!

Kommentarer
Postat av: bella

Mums :D

2015-01-17 @ 14:14:18
URL: http://rememberthiis.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-01-18 @ 20:27:14
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0