Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sesamflarn med parmesan

Det här är så gott. Så, så gott. Och enkelt. Toppingen får att variera precis efter tycke och smak, och sesambottnen doftar helt fantastiskt när den gräddas. Jag har gjort ett liknande flarn förrut, men denna gången tillsatte jag parmesan i degen - en succé!
 
 
Sesamflarn med parmesan
(1 port)
15-20 gram rumstempererat smör
½ dl grahamsmjöl
1 dl sesamfrön
½ dl riven parmesan
1 tsk fiberhusk
½ tsk salt
1 ägg
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
2.
Blanda tärnat smör med mjöl, sesamfrön, parmesan, fiberhusk och salt till en grynig massa. Tillsätt ägget och knåda ihop till en deg. Lägg i kylen i cirka 10 minuter. 
 
3.
Bred ut degen med en slickepott på ett bakplåtspapper. (eller tryck ut med fuktade fingrar). Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
 
4.
När flarnet är redo, låt svalna så länge du okar vänta, toppa sedan med valfri topping - guacamole är en favorit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0