Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sötpotatissoppa med porcinivatten

Igår tror jag att jag skapade den godaste soppan jag någonsin skapat. Hemligheten ligger i två ingredienser: huvudingrediensen som är sötpotatis och huvudsmaksättaren som är porcinivatten (det vill säga överblivet vatten från att ha lagt porcini i blöt). Porcinivatten är så fullt av komplexa smaker att det är omöjligt att ersätta det med något annat - och själva porcinin kan ni ju använda till massa annat, som till den här pastan till exempel. I övrigt är receptet väldigt hands-on, inga konstigheter överhuvudtaget. Snabbt och lätt och perfekt när magen kurrar och ni vill ha något som mättar både magsäck och själ!
 
 
Sötpotatissoppa med porcinivatten
(2 port)
2 normalstora sötpotatisar
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 salviablad
2 dl porcinivatten
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt/peppar
 
1 dl ricotta
6-8 basilikablad
Salt/peppar
 
Sojasås
 
1.
Grovhacka lök och vitlök. Stek i olivolja i en kastrull. Skala och dela sötpotatisen i mindre bittar, addera i kastrullen. Låt steka med några minuter, häll sedan på porcinivatten, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och koka tills sötpotatisen mjuknat (cirka 10 minuter beroende på hur stora bitar du delat sötpotatisen i).
 
2.
Ta bort grytan från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Salta och peppra och låt koka upp igen.
 
3.
Under tiden som soppan kokar, blanda ricotta med finhackad basilika och salt&peppar.
 
4.
Servera soppan i en djup tallrik toppat  med basilikacrèmen och några droppar sojasås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0