Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bruschetta med fikon, ricotta, honung och valnötter

Färska fikon! Min största last just nu. Eller last och last. Fikon är ju bra för dig! Framförallt är de fyllda med massvis av fibrer vilka hjälper till att hålla magen under kontroll. Så att säga att de är en last är kanske fel - jag tänker fortsätta äta mina fikon medan de fortfarande finns att få tag på färska från marknaden.
 
Några av fikonens bästa vänner är ricotta, houng och valnötter. Så varför inte förena alla dessa bästa vänner i en smarrig lättlagad lunch eller middag? Tillsammans är de den perfekta toppingen på en bruschetta, och det var precis vad jag bjöd på i lördags. Snabbt, enkelt och supersmarrigt.
 
 
Bruschetta med fikon, ricotta, honung och valnötter
(4-6 stycken)
4-6 skivor valfritt bröd
½ msk olivolja
3 kvistar rosmarin
250 gram ricotta
15-20 valnötter
½ msk flytande honung
Salt&peppar
4-6 färska fikon
 
1.
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg brödskivorna på en plåt. Pensla dem med olivolja. Lägg rosmarinkvistarna på samma plåt. Pensla även dessa med lite olja. Sätt in i ugnen tills bröden blivit krispiga, ca 10 minuter. Håll koll så de inte bränns.
 
2.
Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. När rosmarinen blivit krispig i ugnen, finhacka den då och blanda ner i ricottan.
 
3.
Bred på ricotta på bruschettan. Toppa med skivade/delade fikon. Strössla över krossade valnötter och ringla över ytterligare honung.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0