Zucchiniplättar med sesamcrème
Har inte så mycket att säga om den här lätta (i dubbel bemärkelse) middagen som jag fixade till i söndags förrutom att det var helt sinnessjukt gott. Har ni en zucchini, ett ägg och lite parmesan över så vet ni nu vad ni måste göra. Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.
Zucchiniplättar med sesamcrème
(1 port - 6 plättar)
1 lagom stor zucchini
½ dl vetemjöl
½ dl parmesanost, finriven
1 vitlöksklyfta, pressad
1 liten näve bladpersilja, finhackad
1 stort ägg
Salt/peppar
1-2 msk olivolja
½ dl grekisk yoghurt
2 msk ricotta
1 msk sesamfrön
1 tsk flytande honung
Salt/peppar
Valnötter
Rosépeppar
1.
Riv zucchinin på den grova delen av ett rivjärn. Lägg zucchinin i ett durkslag och pressa ut så mycket av vattnet som du kan. Häll sedan zucchinin i en punke och blanda med övriga ingredienser (utom olivoljan).
2.
Värm olivoljan i en stekpanna. Stek plättar av smeten, cirka ½ dl smet per plätt. Vänd dem när de fått lite färg på undersidan.
3.
Blanda ihop alla ingredienser till crèmen. Det ska vara ganska mycket sesamfrön så att den blir tjockare.
4.
Stapla plättarna på varandra med sesamcrème mellan varje lager. Toppa med valnötter och rosépeppar om du vill.
Kommentarer
Trackback