Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Citronmousse med rårörda bär med smak av lakrits och mynta

Har man hemmgjord lemoncurd i kylen, då är man bara några få steg ifrån att ha efterrätten fixad och klar. I lördags blandade jag några (stora) matskedar lemoncurd med mascarpone, crème fraîche och lite honung, och efter några timmar i kylen var citronmoussen klar. Jag serverade med hallon och blåbär vända i råsocker, lakritspulver och färsk mynta. Det behöver inte vara svårare än så att stoppa sötsuget.
 
 
Citronmousse med rårörda bär med smak av lakrits och mynta
(2 port)
1 dl lemoncurd
125 g mascarpone
1 dl crème fraîche
1 citron, skal och saft
1 tsk flytande honung
 
1 dl hallon
1 dl blåbär
½ msk råsocker
1 tsk lakritspulver
10 myntablad
 
1.
Blanda lemoncurd, mascarpone, crème fraîche, citronskal, citronsaft och honung i en bunke. Häll upp i två skålar/glas/burkar. Ställ in i kyl i minst 1 timme.
 
2.
Innan servering, blanda färska bär med råsocker, lakritspulver och finhackad mynta. Toppa citronmoussen med bären. Servera. Simple as that.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0