Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Jordgubbscheesecake

Glad midsommar vänner, hoppas ni hade en fin dag igår. Här i Milano var det inte mycket till midsommarfirande, men självfallet kunde jag inte låta dagen passera utan att introducera mina italienska kollegor för vår svenska favorittradition. Så jag tog med en jordgubbstårta till jobbet. En jordgubbscheescake för att säga sanningen. Och jag fick helt otroligt många komplimanger för den, så det är ett hett tips om ni vill höja er status på jobbet för en dag. Cheesecake fungerar året om, så ni behöver inte vänta tills nästa år för att testa detta recept. Enjoy.
 
 
Jordgubbscheesecake
250 g digestivekex
2 ½ msk strösocker
125 g smör
 
600 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
½ dl vispgrädde
3 ägg
1 citron, cest
1 dl jordgubbssylt
 
Färska jordgubbar
 
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
 
2.
Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. Tillsätt socker, sedan smöret. Rör om tills det liknar blöt sand. Häll ut i en springform (ca 25 cm i diameter) och pressa ytan platt med hjälp av ett glas. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
 
3.
Sänk värmen till 160 grader.
 
4.
Vispa philadelphia, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl till en fluffig smet. Häll ner grädden och vispa slätt.
 
5.
Vänd ner ett ägg i taget med en slickepott. Avsluta med att blanda ner cest från en citron.
 
6.
Smöra kanterna på formen och häll ner smeten ovanpå den förgärddade bottnen. Klicka i jordgubbssylten lite här och var och marmorera cheesecaken genom att föra en kniv genom klickarna. 
 
7.
Grädda i mitten av ugnen ca 45-60 minuter. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten. Stäng av ugnen och låt stå i eftervärmen ca 20 minuter. Låt sedan svalna helt. Sätt in i kylen och låt stå i minst sex timmar, gärna över natten, så att den sätter sig helt. Servera med färska jordgubbar.
 
Glad Midsommar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0