Giant Chocolate Chip Cookie Cake
Det var länge sedan jag bakade men när jag igår dök på det här receptet, på
den här bloggen, satte jag direkt bakplanerna i verket.
Giant Chocolate Chip Cookie Cake. Lyssna bara på det namnet - hur smarrigt låter inte det? Jag har bara bytt ut Dumlen mot Twix eftersom Dumle tyvärr inte går att få tag på här, annars är orginalreceptet deras. Jag tänkte överraska kollegorna med fika till eftermiddagskaffet, det kan de väl vara värda så här sista dagen innan helg! För övrigt är det uppåt 20 grader och strålande sol idag i Milano, det om något bör ju firas med en jättekaka!
Giant Chocolate Chip Cookie Cake
175 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 ¾ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g mörk choklad, 70 %
100 g Twix
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
2.
Vispa smör och de båda sockertyperna krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3.
Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke, vänd sedan ner i smörsmeten.
4.
Hacka choklad och Twix i grova bitar och vänd ner i smeten.
5.
Tryck ut smeten i formen och grädda i cirka 35 minuter
Kommentarer
Svar:
Supersmarrig!
Louise Laurenius
Svar:
Eller hur! Magiskt! :)
Louise Laurenius
Svar:
Sååå gott! :)
Louise Laurenius
Svar:
Oj vilken fin komplimang, tack så hemskt mycket!
Louise Laurenius
Svar:
Nej, eller hur? Värt att testa! :)
Louise Laurenius
Svar:
Ja, vem gillar inte en jättekaka liksom? :)
Louise Laurenius
Svar:
Haha, VARSÅGOD! ;)
Louise Laurenius
Svar:
Ja, verkligen supergott!
Louise Laurenius
Svar:
Verkligen supersmarrigt!
Louise Laurenius
Svar:
Eller hur! ;)
Louise Laurenius
Svar:
Och farligt gott var det! ;)
Louise Laurenius
Trackback