Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bananpannkakor med mangosorbet och jordgubbsrippel

Bananpannkakor. Det har jag skrivit om en hel del gånger här. Ibland pimpar jag smeten med ricotta. Ibland med en uppvispad äggvita. Ibland kryddar jag den med vaniljpulver. En annan gång med saffran. Men det är väldigt sällan jag faktiskt gör helt vanliga bananpannkakor. Det vill säga standardreceptet med endast två ingredienser; banan och ägg. Men denna gång blev det faktiskt så. Och eftersom jag höll tillbaka på innehållet i smeten, bestämde jag mig får att gå lite overboard med toppingen. Därför blev det både mangosorbet och jordgubbsås som fick äran att ackompanjera min pannisar till gårdagens frukost. Alltså. Världens bästa start på dagen. 
 
 
Bananpannkakor med mangosorbet och jordgubbsrippel
(1 port - ca 8 pannkakor)
1 mogen banan
2 ägg
1 nypa salt
Kokosolja till stekning
 
½ mango, fryst
½ tsk malen kardemumma
 
8-10 jordgubbar
 
1.
Mosa bananen med en gaffel, lägg i en skål. Knäck två ägg i skålen och vispa till en smet. Smaka av med en nypa salt. Värm kokosolja i en teflonpanna och stek lagom stora pannkakor (jag använde ca 1/3 dl smet till varje pannkaka och fick då ut 8 stycken).
 
2.
Ta fram den frysta mangon och låt den eventuellt tina lite (om ni inte har ett litet frysfack som jag där maten ändå aldrig blir helt genomfrysta - då kan man använda mangon direkt). Mixa den till en sorbet med hjälp av en stavmixer eller blender. Smaksätt med kardemumma.
 
3.
Mosa jordgubbarna med en gaffel till de blir en sås. För slätare sås rekommenderar jag staxmixern även här.
 
4.
Stapla bananpannkakorna ovanpå varandra. Toppa med mangosorbeten och ringla över jordgubssåsen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0