Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Smördegstäckta päron med gorgonzolafyllning

Det finns få kombinationer som är mer perfekta tillsammans än päron-gorgonzola-valnötter-honung. Har man dessutom ett halvt ark smördeg och en påse ruccola i kylen, ja då behöver man inte mycket mer i livet, det vill jag lova er. Här kommer ett recept på en pärontartelette, som ser lite annorlunda ut. Jag menar, varför inte skoja till det när man har möjlighet?
 
Okej, jag hade inga valnötter hemma, utan fick ta mandlar. But you get the picture...
 
Smördegstäckta päron med gorgonzolafyllning
(1 port)
1 päron
1 tsk citronsaft
½ ark smördeg
1 msk mjölk
50 g gorgonzola
1-2 msk ricotta
1 tsk flytande honung
5-10 valnötter
Salt&peppar
Ruccola
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
2.
Skala päronet och dela det i två halvor. Gröp ur kärnhuset, plus lite till för att göra plats till fyllningen. Pensla päronet med citronsaft för att hindra det från att mörkna.
 
3.
Lägg päronhalvorna med snittytan nedåt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skär ut två rektanglar av smördegen, tillräckligt stora för att täcka päronen. Täck päronen och skär bort överflödig smördeg med en vass kniv. Skär eventuellt ut blad från överbliven smördeg för extra piff. Pensla smördegen med mjölk och stick smördegen lite här och var för att bilda lufthål. Baka i ugnen cirka 20-30 minuter tills smördegen blivit puffig och gyllene.
 
4.
Blanda undertiden gorgonzola med ricotta. Smaka av med salt och peppar.
 
5.
När päronen är klara, och fått svalna cirka femminuter. Vänd dem med snittytan uppåt och fyll hålen med gorgonzola fyllningen. Lägg dem på en tallrik med ruccola. Ringla över honung och toppa med krossade valnötter. Enjoy.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0