Bakad saffransgröt med päron, fikonmarmelad och pistagenötter
Det är så dumt att vi sparar all vår saffran till julbaket, det går ju att använda till så mycket mer än till lussekatter. Som i bakad havregrynsgröt till exempel. Det blir en väldigt god start på morgonen och perfekt när man vill lyxa till det lite. Päron, fikon och pistagenötter passar alla utmärkt till saffran så de blir perfekta till topping. #HappySunday
Bakad saffransgröt med päron, fikonmarmelad och pistagenötter
(1 port)
1 dl havregryn
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 mogen banan
1 krm salt
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
¼ g saffran
Honung, päron, fikonmarmelad och pistagenötter till toppingen.
1.
Sätt ugnen på 180 grader
2.
Blanda havregrynen med kokosmjölken och vattnet och låt det stå i 5-10 minuter så att det hinner svälla lite.
3.
Under tiden mosar du bananen. Blanda sedan ner banan, salt, bakpulver, vaniljsocker och saffran i havregrynssmeten. Rör om.
4.
Hitta en lagom stor ungstålig form. Häll i smeten och baka i ugn cirka 20-25 minuter.
5.
Ta ut från ugn. Ringla över honung och toppa med päron, fikonmarmelad och pistagenötter. Njuuuuuut!
Kommentarer
Postat av: hjjonsson.blogg.se
Åh det där låter ju gott!
Svar:
Louise Laurenius
Trackback