Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria piroger med svampfyllning

Piroger är perfekta att göra många av för de går utmärkt att frysa in (om det blir några kvar) och sedan bara plocka fram tiden är knapp och lusten att laga mat inte infinner sig. Dessutom kan de fyllas med absolut vad som helst, bara fantasin sätter gränserna. Denna gång valde jag att göra glutenfria piroger av mandelmjöl, kikärtsmjöl och sesamfrön. Det blir en väldigt bra deg. Något klibbig att kavla ut, men när den väl är gräddad så blir den sådär krispig som åtminstone jag vill att en pirog ska vara. 
 
 
Glutenfria piroger med svampfyllning
(2 stycken)
1 dl mandelmjöl
½ dl kikärtsmjöl
¼ dl sesamfrön
½ msk fiberhusk
½ msk olivolja
1 ägg
1 nypa salt
Timjan
 
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
½ citron, skalet
2 rosmarinkvistar
½ dl ricotta
Salt & Peppar
Olivolja till stekning
 
1.
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Knäck i ett ägget. Blanda. Häll i olivoljan. Krydda. Rör om väl. Sätt sedan in degen i kylen i cirka en halvtimme.
 
2.
Skiva champinjonerna och stek dem i en torr stekpanna. När vattnet lämnat champinjonerna, tillsätt citronskal, vitlök, hackad rosmarin och olivolja. Bind ihop allt med ricotta. Smaka av med salt och peppar.
 
3.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i två delar. Rulla till bollar och platta ut. Mjöla ett dubbelvikt bakplåtspapper och lägg den utplattade bollen mellan de båda papperna. Kavla ut, men inte för tunt, då blir det svårt att arbeta med den utan att den spricker. 
 
4.
Lägg hälften av fyllningen på nedre halvan av degen. Vik över den andra halvan, och knip ihop kanterna. Pensla med ägg eller mjölk för att få en mer gyllene yta. Grädda i ugn i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0