Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Parmesanpanerad blomkålsstek med avokadoröra

Höjden av lycka måste väl ändå vara att hitta en perfekt mogen avokao på marknaden för endast 6 kronor? Eller, okej, det kanske inte är höjden av lycka, men det gäller att uppskatta de små sakerna i vardagen och en mogen avokado kan göra vilken lunch som helst så mycket bättre. Igår blev det en av mina favoriter - blomkålsstek och till det serverade jag den krämigaste av krämiga avokadoröror (kalla det guacamole om du vill) och ett nöt- och persiljeströssel. Så enkelt, men så himla gott. Det behöver varken vara svårt eller ta lång tid att fixa ihop en smarrig och nyttig lunch.
 
 
Parmesanpanerad blomkålsstek med avokadoröra
(1 port)
1 blomkålsstek (skär ut mittdelen av ett blomkålsshuvud)
1 msk mjöl
1 ägg
½ dl riven parmesanost
½ tsk ströbröd
1 tsk olivolja
 
1 avokado
4-5 droppar tabasco
Cest och saft från en halv citron
Salt/peppar
 
Persilja
Cashewnötter
Valnötter
 
1.
Panera blomkålssteken först i mjöl, sedan i uppvispad ägg, sedan i parmesan blandat med ströbröd. Stek på båda sidor i olivolja i en medelvarm panna tills den blivit gyllene och lite mjukare, men fortfarande har tuggmotstånd.
 
2.
Mosa avokadon och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt eventuellt vitlök om du tycker om det.
 
3.
Grovhacka persilja och nötter.
 
4.
Lägg avokadoröran underst på en skärbräda, toppa med blomkålsbiffen och persiljeströsslet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0