Bakad bulgur med caprese
Här kommer ett recept på en rätt som är god att äta precis som den är, eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling eller en stark chorizo. Bulgur toppad med en caprese som sedan bakas i ugnen tills osten smälter och blir sådär ooey-gooey som bara smält ost kan bli! Supersmarrigt, och väldigt enkelt att få till.
Bakad bulgur med caprese
(4-6 portioner)
6 portioner bulgur (mått enligt förpackningen)
1 buljongtärning (grönsak/kött/höns)
1 dl frysta ärtor
1 vitlöksklyfta
2-3 tomater
250 g mozzarella (två bollar)
5-10 basilikablad
Salt/peppar
1.
Koka bulgur enligt förpackningen. Minska dock saltet lite och släng i en buljongtärning i vattnet istället så ska ni se att bulguren blir så mycket godare.
2.
Sätt ugnen på 200 graader C.
3.
Finhacka eller riv vitlöken. Vänd ner den och ärtorna i bulguren när den kokt klart.
4.
Häll bulguren i en ugnsfast form. Toppa med varvad tomat och mozzarella (i skivor). Strimla basilikan och strö över. Täck med ugnsfolie och sätt in i ugnen i 10 minuter. Ta sedan av foliet och låt baka cirka 20 minuter till, tills osten smält och fått lite färg. Servera direkt!
Kommentarer
Trackback