Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Hemmagjorda gnocchi!

FÖRLÅT! Det är inte meningen att vara så frånvarande här. Jag lagar massa mat, men hinner inte fota och blogga alla gånger, så även om det verkar som att jag svälter är fallet faktiskt det motsatta. Som plåster på såren får ni här ett riktigt superrecept. Hemmagjorda gnocchi. Jag har lärt mig göra gnocchi från en italiensk kock så jag lovar att detta recept är bulletproof! Det är lätt och resultatet blir supersmarrigt. Man kan välja själv hur man vill smaksätta sina gnocchis beroende på vilken sås man har till. En av mina favoritsåser är min aubergine- och saffranssås som ni hittar här. Allora, partiamo.
 
 
Gnocchi
(4-6 portioner)
 
1 kg potatis
300 g mjöl
1 ägg
Salt
Polenta
 
1.
Börja med att skölja potatisen och lägg dem i en kastrull med saltat vatten (obs skala inte potatisen i detta skede). Låt dem koka mjuka. Häll sedan av vattnet. Skala dem medan de fortfarande är varma. Pressa dem sedan genom en potatispress.
 
2.
Lägg all potatis i en hög på ett mjölat bord. Häll på mjölet och saltet. Knåda ihop degen lite grann, tillsätt sedan ägget. Knåda tills degen går ihop och är utan klumpar.
 
3.
Ta en liten klump av degen och rulla ut den till en mask (som du gör när du ska forma lussebullar) cirka 1-2 cm i diameter. Skär ut dina gnocchi med en kniv, cirka 1 centimeter breda.
 
4.
Rulla dem en och en över en gaffel samtidigt som du trycker lite lätt. Detta ger gnocchin struktur och gör att den fångar upp din sås bättre. Om du tycker det är jobbigt kan du dock hoppa över detta steg. Lägg dina färdiga gnocchi på en plåt som du täckt med polenta (för att gnocchin inte ska fastna).
 
5.
Låt dem torka 15-30 minuter. Koka sedan dem i en stor kastrull med saltat vatten. Gnocchin är klar efter 2-3 minuter (när de flyter upp till ytan).
 
6.
EXTRATIPS: När du kokat dina gnocchi rekommenderar jag att steka dem i smör smaksatt antingen med salvia eller rosmarin. Det ger gnocchin extra smak och en god krispig yta. Yum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0