Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfritt broccolibröd med grillad halloumi och hummus

Jag är hemma i Sverige på besök, och varje gång jag åker hem, så finns det vissa saker jag längtar extra mycket efter att äta. Halloumi är en sådan sak som alltid står på den listan, för det är helt omöjligt att hitta i Milano. Jag vet inte varför, men jag antar att det är för att italienare är så patriotiska när det kommer till mat, och då det finns en massa god italiensk ost (parmesan och pecorino och ricotta och mozzarella för att nämna några) så kanske de känner att de inte behöver importera ytterligare en delikatess från Cypern. Synd tycker jag, men då får jag njuta extra mycket på hemmaplan istället.
 
Denna gång serverade jag min grillade halloumi mellan två glutenfria platt-bröd som jag gjorde på endast tre ingredienser (och några kryddor). Broccoli, hasselnötsmjöl och ägg - vem hade kunnat ana att det kunde bli bröd av det? Men det kan det! Och glutenfritt blir det också! Fantastiskt. Testa själv, om ni vill ha ett snabbt och lätt bröd redo till lunchen! Jag serverade min pappa denna macka (och han är mack-connoisseur, så han har koll) och han tyckte den var jättegod!
 
 
Glutenfritt broccolibröd med grillad halloumi och hummus
(1 plåt = ca 8 bröd)
8 dl broccoliris
4 ägg
100 g hasselnötsmjöl
Salt & peppar & valfria torkade kryddor
 
Halloumi
Sallad
Hummus
Paprika
Philadelphia
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader
 
2.
Dela ett broccolihuvud i mindre bitar och lägg i en matberedare. Mixa dem till de blir ett broccoliris. Häll över i en skål och blanda ner mjöl, ägg, salt, peppar och kryddor. Rör om till en jämn, ganska blöt, smet.
 
3.
Bred ut smeten jämt över en ugnsplåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm hög. försök få den så jämt rektangulär som möjligt.
 
4.
Grädda i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Skär den sedan i åtta lika stora delar.
 
5.
Grilla halloumin. Bred på philedelphia på en brödbit, halloumi på den andra. Toppa med sallad, paprika och halloumi. Lägg ihop mackorna och njut av din lunch!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0