Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Snabbmat på italienska!

Jag brukar alltid förespråka att bästa sättet att lära känna ett annat lands kultur, är genom att spendera lite extra tid i matvarubutikerna. På så vis lär du dig mer om vad och hur invånarna äter. Jag älskar att botanisera bland konstiga ingredienser, och det händer ofta att jag köper hem saker som jag inte har en aning om vad de är - förrän jag googlar och lär mig något nytt. Ett litet äventy i vardagen.
 
Nu har jag dock bott i Milano så pass länge att den vanliga supermercaton inte längre överraskar så mycket. Istället har det blivit omvänt - jag tycker det är mer spännande att promenera runt i gångarna på Ica Kvantum nu för tiden. Så det var precis det jag gjorde idag - det vill säga, tog lite extra tid på mig att kolla in vilka nya varor och trender som kommit till Sverige. Slutsats är att jag älskar Kvantum! Där finns allt. I Italien måste jag åka runt till minst fyra olika butiker för att hitta allt jag vill ha, men på Kvantum kan jag hitta allt från kvarg till mandelmjöl till glutenfri pasta och sockerfritt jordnötssmör. Allt. Under ett och samma tak. Har ni andra svennebananer tänkt på hur bra ni har det i Sverige?
 
Idag köpte jag med mig bönpasta hem. Och det är väl inget konstigt egentligen, men sanningen är att det fortfarande är lite kontroversiellt i Italien, landet av glutentrådar i form av pasta, pizza och magiskt bröd. Men med bönpastan kunde jag ändå snabbt transportera mig mentalt till ett varmare Italien. Jag blandade med köpt (!) pesto, direktimporterad parmesanost och tomater. Och lite spenat och basilika. Snabbmat på italienska.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0