Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Vintersallad med rödkål, getostkräm och lingonsylt

Jag fortsätter med kåltemat, och bjuder er idag på en rödkålssallad med en liten twist. Rödkål, precis som all annan kål egentligen, tycker jag ska masseras i olivolja innan den blandas med resterande ingredienser (om den ska ätas rå), då blir den extra god och smakfull - och lättare att tugga. Denna gången blandade jag rödkålen med en riven morot, och toppade salladen med världens enklaste getostkräm och lingonsylt. Lingonsylt i salladen kanske låter helt bananas, men jag lovar er att det är supergott. Det är precis den där lilla smaksensationen som gör salladen extra god. Och lingon, precis som rödkål, är ju väldigt juligt. Helt rätt med andra ord.
 
Jag åt salladen till lunch, men ni kan ju lika bra introducera den på julbordet, så har vegetarianerna också något att se fram emot!
 
 
Vintersallad med rödkål, getostkräm och lingonsylt
(1 portion)
100 g rödkål
1 morot
2 msk granatäppelkärnor
5-8 valnötter
20 g chèvre
2 msk ricotta
2 msk lingonsylt
1 msk olivolja
1 tsk soja
Salt & peppar
Persilja till dekorering
 
1.
Hacka rödkålen grovt. Riv moroten. Lägg i en skål och häll på olivolja, soja, salt och peppar. Massera rödkålen och moroten någon minut så att de mjuknar.
 
2.
Häll på granatäppelkärnor och valnötter.
 
3.
Mosa chèvren och blanda den med ricottan. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut på salladen, efterföljt av lingonsylten.
 
4.
Dekorera med persilja och servera. Voilà! Easy-peasy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0