Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria ricottafritters med avokado, fetaost och valnötter

Nätet är fullt av bananpankakor, kesoplättar och proteinpannkakor. De går liksom inte att undkomma. Varje gång jag är på jakt efter receptinspiration flimmrar de förbi: de uppdaterade pannkaksrecepten. Det är ingen tvekan om att världen vill ha sina pannkakor. Och jag är inte den som är den, men ska jag vara ärlig så tycker jag att de godaste pannkakorna är min mammas vanliga, hederliga, svenska pannkakor. Inrullade med keso och sylt. Precis som när jag var liten...

Men med det sagt, älskar jag att testa nya saker. Idag bjuder jag på en version av pannkakor, vilka egentligen inte alls är pannkakor, utan fritters. Till formen påminner de dock av amerikanska pannkakor, och det var utifrån sådana jag hämtade inspiration. Fritters innehåller ingen mjölk alls, istället blir smeten tjock av ricotta och parmesan. De innehåller dessutom ytterst lite mjöl, bara en matsked, och i detta fall använde jag kikärtsmjöl vilket också gör dem glutenfria! 
 
Man kan krydda lite som man vill. Jag gjorde en salt lunchversion, men med lite modifikation kan man lätt göra om dessa till en sötare frukost, efterrätt eller mellanmål. Jag ska testa det också, och återkommer med resultatet.
 
De här pannkakorna är supermjuka och fluffiga. Absolut ett värdigt tillskott till pannkaksdjungeln. Testa själva och berätta vad ni tycker!
 
 
 
Glutenfria ricottafritters med avokado, fetaost och valnötter 
(1 port)
125 g ricotta
1 ägg
2 msk parmesan
1 msk kikärtsmjöl (eller annat glutenfritt alternativ)
½ citron
Muskotnöt
Salt&peppar
1 msk smör
 
½ avokado
Salt/peppar/citronsaft/Sriracha
 
Granatäppelsaft
Olivolja
Salt/peppar
 
Fetaost
Valnötter
 
1.
Blanda ricottan med ägg, riven parmesan, kikärtsmjöl, citronsaft, muskotnöt samt salt och peppar. Låt stå och svälla ett litet tag.
 
2.
Värm smöret i en stekpanna. Stek fritters på medelhög värme (det blir tre stycken av detta recept - stora ungefär som amerikanska pannkakor) cirka 3 minuter. Vänd och stek klart.
 
3.
Mosa avokadon och blanda med salt, peppar, citronsaft och Srirachasås efter smak.
 
4.
Blanda granatäppelsaft med olivolja, salt och peppar till en snabb vinägrett. 
 
5.
Lägg upp dina fritters på en tallrik, med avokadomoset emellan. Toppa med valnötter och fetaost. Ringla över vinägretten.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0