Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Gojsiga brownies med cashewnötter och mandel

Idag är det Nutelladagen. Det finns ju en dag för allt, så varför inte också för Nutella? Men varför är det bara sötsaker som får en dag? Kladdekaksdagen. Kanelbullens dag. Fastlagstisdagen. Varför är det aldrig någon som lobbar för olivens dag? Eller rädisans dag? Eller stora sötpotatisdagen? Jag förstår det inte. Det är väl egentligen viktigare att vi marknadsför grönsaksintag än chokladintag? Nåväl. Det kommer kanske det också.
 
Och med det sagt: här kommer ett recept på brownies. Haha. Jag vet, jag vet... De är varken gjorda på sötpotatis, bönor eller avokado, utan är helt vanliga brownies fyllda med socker, kakao och smör. Sådant som man också får äta lite då och då. Om man känner för det. Det finns inga regler. Supergoda är de i alla fall. Ursprungligen kommer receptet från Roy Fares, men jag har ändras sockermängden lite. Och tagit bort hans fudge. Och lagt till lite nötter. Och ändrat gräddningstiden. Och toppat med flingsalt... Det är så jag gör. Hämtar inspiration från alla möjliga håll och ändrar det så att det passar mig - eller ingredienserna som finns hemma i skafferiet. 
 
 
De här är klara på max 35 minuter (inklusive gräddnignstid) så de passar utmärkt när ni är sugna på något gott, eller få oväntat besök. Godast blir det dock om de får stå i kylen någon timme eller så innan de serveras. Men det bestämmer ni själva. Som sagt, det finns inga regler!
 
 
Gojsiga brownies med cashewnötter och mandel
(16 st)
150 g smör
2 dl strösocker
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kakao (gärna bitter hellre än söt)
1 nypa salt
2 ägg
1 dl mjöl
1 näve naturella cashewnötte
1 näve mandlar
Flingsalt
 
1.
Sätt ugnen på 160 grader.
 
2.
Smält smöret långsamt i en rymlig kastrull (allt kommer blandas i denna, så se till att allt får plats).
 
3.
Stäng av värmen och rör ner socker, florsocker, vaniljsocker, kakao och salt. Här kommer det se grynigt ut, men frukta ej - det löser sig med mjölet!
 
4.
Knäck i ett ägg i taget och se till så att de blandas väl med smeten. Vänd i mjölet och rör om till en homogen smet. Kasta sist ner nötterna (självfallet kan du använda precis vilka nötter du vill...).
 
5.
Häll upp i en form, ca 15x25 cm eller 20x20 cm (vad ni har hemma i liknande storlek). Toppa smeten med flingsalt och grädda sedan i 22-25 minuter. Övergrädda inte, den kan vara lite kletig när den kommer ut, men det rättar till sig när den fått stå i kylen ett tag!
 
Enjoy!
 
Mumsfilibabba!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0