Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Spätzle med rödbetssås, fetaost och ruccola

Oftast när jag inte känner för att laga någon mat så slänger jag istället ihop en mättande sallad med matvete, kikärtor eller bönor som bas. Det funkar alltid och går att variera väldigt mycket, så jag blir egentligen aldrig trött på det. Men ibland kan det ju vara kul att laga något, fast än man inte vill laga något... förstår ni vad jag menar? Att laga något varmt och mättande som inte tar någon tid alls. Det är vid sådana tillfälle jag älskar att det går att köpa halvfabrikat av bra kvalitet i de flesta affärerna i Milano. Och ja, ibland är det mer än okej att ta genvägar! 
 
Så det gjorde jag idag. Jag köpte hem färska spätzle (en tysk variation på pasta kan man säga) och förkokta rödbeter. Med detta som bas tog min lunch inte mer än 10 minuter att förebereda. Perfekt idag när lusten att laga mat inte infann sig! Om ni inte kan hitta färsk spätzle i affärerna där hemma, så fungerar denna sås precis lika bra till färsk gnocchi (och om ni tvärtemot vill spendera lite tid i köket så är det superlätt att göra egen gnocchi - mitt recept hittar ni här).
 
 
Spätzle med rödbetssås, fetaost och ruccola
(2 port)
250-300 g färsk spätzle
2 förkokta rödbetor
125 g ricotta
1 msk smör
1 tsk soja
1 tsk honung
½-1 dl vatten
Salt & peppar
 
Fetaost
Ruccola
Olivolja
Svartpeppar
 
1.
Smält smör i en panna. Mixa rödbetorna med ricottan till en len smet och häll i pannan. Tillsätt soja, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar. Värm upp tills det börjar bubbla. Lägg då ner spätzlen och låt koka i 2-3 minuter.
 
2.
Häll upp på tallrik. Toppa med smulad fetaost och ruccola. Ringla lite olivolja över och avsluta med färskmald svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0