Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Zucchininudlar med krämig jordnötssås

Här ska ni få ett riktigt smarrigt och nyttigt recept som passar utmärkt efter ett träningspass. Det kanske inte ser ut att vara så mycket mat - och det är riktigt, det är det inte - men såsen blir så mättande av jordnötssmöret så det behövs inte överdrivet mycket för att stilla hungern. 
 
Pastan är inte pasta, utan zucchininudlar, zoodles. Det är ett riktigt bra alternativ när om man exempelvis är glutenallergiker eller vill dra ner på kolhydraterna, men ändå äta något som liknar pasta med (valfri) sås. Det är klart - du får inte samma tuggmotstånd som vid vanlig pasta, men man kan inte få allt här i livet...
 
Testa det här, jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna. Fullt med vitaminer och proteiner. Sådant som gör i alla fall mig glad.
 
 
Zucchininudlar med krämig jordnötssås
(1 port)
1 zucchini
1 salladslök
1 tsk olivolja
1-2 msk jordnötssmör, osötad
2 msk ricotta
1 tsk honung
½ tsk sesamolja
1 tsk soja
½ tsk vitvinsvinäger
2 msk vatten
½ tsk grönsaksbuljong i pulver
½ tsk gurkmeja
Srirachasås efter smak
Salt & peppar
 
Jordnötter, grovhackade
Ruccola
Granatäppelkärnor
 
1.
Skiva zucchinin med en osthyvel eller mandolin (om du inte har en spiralizer). Strimla den sedan i tunna remsor till spaghettiliknande form. 
 
2.
Koka upp en kastrull med vatten. Stäng av värmen när det kokar, lägg i zucchininudlarna och låt stå i 30 sekunder till 1 minut. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten för att stoppa att de fortsätter koka.
 
3.
Värm olivoljan i en stekpanna. Stimla salladslöken och stek mjuk o olivoljan. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Låt koka ihop i 3-4 minuter. Häll sedan i zucchininudlarna och rör om så att såsen täcker allt.
 
4.
Häll upp i skål och toppa med hackade jordnötter, ruccola och granatäppelkärnor för lite extra färg.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0