Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Fänkålssoppa med gurkmeja och kokosmjölk serverad med purjogroddar och fetaost

Ibland krävs det inte mycket. Några få ingredienser och du har världens godaste lunch eller middag serverad. I detta fall handlar det om fänkål och gurkmeja, två ingredienser som jag aldrig tidigare kombinerat, men som fungerade fantastiskt tillsammans. Jag tillsatte egentligen mest gurkmeja för färgens skull, men det visade sig att den skulle ge karaktär till hela soppan. Testa det här - det går på 25 minuter! Och om du struntar i att servera med crème fraiche och fetaost är rätten till och med vegansk - bra för både kropp och planet!
 
 
Fänkålssoppa med gurkmeja och kokosmjölk
(2 port)
500 g fänkål
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk gurkmeja
2 grönsaksbuljongtärningar
400 ml kokosmjölk
200 ml vatten
Salt/peppar
 
Crème fraiche
Fetaost
Purjogroddar
Fänkålsdill
Hasselnötter
 
1.
Skala rödlöken och skär bort roten på fänkålen. Spara även dillen på fänkålen (om där är någon). Grovhacka lök och fänkål och stek sedan i olivolja i en kastrull. Tillsätt gurkmejan och låt den steka med grönsakerna några minuter. Smula ner grönsaksbuljongtärningarna och häll på kokosmjölken och vattnet. Låt koka tlls fänkålen blivit mjuk (ca 10 minuter).
 
2.
Ta upp lök och fänkål med en hålslev och häll i en mixer. Mixa slät och tillsätt buljongen lite i taget tills du nått den konsistens du vill ha. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp.
 
3.
Häll upp i skålar. Droppa i lite crème fraiche och smula över fetaost så att den smälter. Toppa med purjogroddar, fänkålsdillen och hasselnötter.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0