Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria ris- och kålnudlar med salsiccia, kål, pinjenötter - och parmesan såklart!

Det finns ett företag som heter King Soba Noodle Culture. De gör nudlar i olika smaker som alla är organiska, glutenfria, vetefria, fair trade och non-GMO. Min lokala biologiska affär säljer dessa och häromdagen stannade jag till vid hyllan med King Soba-nudlar eftersom jag är inne i min glutenfria period och helt enkelt blev intresserad. Jag har tidigare gått förbi hyllan eftersom vanlig spaghetti kostar en bråkdel och jag har föredragit den. Men nu är mina förutsättningar annorlunda, så då bestämde jag mig för att kosta på mig ett paket. Nudlarna liknar mer spaghetti än nudlar, och det tänkte jag kunde vara en bra utgångspunkt om jag nu ville laga italienskt och inte asiatiskt...
 
Jag köpte med mig ett paket i smaken "risnudlar med kål" och jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Verkligen jättegoda! Bra tuggmotstånd, precis som vanlig pasta. Kålsmaken tycktes jag mig dock inte känna av, men det gjorde inget eftersom jag ändå adderade kål i såsen jag serverade till.
 
Vilken lycka med andra ord! Nu har jag hittat en sorts pasta som jag kan äta oavsett om jag tåler gluten eller inte. Denna gång blev det en riktigt smarrig italiensk anrättning med kål, salsiccia, pinjenötter, italienskt vitt vin och parmesan - såklart. Allt italienskt - allt gott!
 
Hade först inte tänkt lägga upp receptet - därav den tråkiga bilden - men så tog jag en tugga jag och kände direkt att dessa smaker måste spridas till världen (hybris), så då fick det bli en väldigt impulsiv bild trots allt...
 
Glutenfria ris- och kålnudlar med salsiccia, kål, pinjenötter - och parmesan såklart!
(1 port)
60 g nudlar
125 g italiensk salsiccia (av god kvalitet)
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 rosmarinkvistar
1 dl vitt vin, torrt
150 g svartkål
2 msk vatten
2 tsk soja
Salt/peppar
1 ägg
Pinjenötter
Parmesanost
 
1.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta först när det kokar.
 
2.
Dela korven i mindre bitar. Stek dem i olivolja i en stekpanna tillsammans med en hel, krossad vitlöksklyfta och rosmarinkvistarna. Tillsätt vinet, dra ner värmen, sätt på ett lock. Låt koka i ca 20 minuter.
 
3.
Stek kolen mjuk i en stekpanna i lite olja. Tillsätt vatten och soja. Krydda med salt och peppar.
 
4.
Koka nudlarna enligt förpackning i det kokande vattnet.
 
5.
Lägg ner korvarna i stekpannan med kålen. Häll av pastavattnet och lägg ner nudlarna i samma stekpanna. Knäck i ett ägg och rör försiktigt om så att det blir krämigt, men inte äggröra.
 
6.
Tillsätt pinjenötter. Lägg upp på tallrik och toppa med riven parmesanost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0