Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Svamp- och ostfyllda zucchinirullader med tomatsås och quinoa

Igår bjöd jag hem Emelie på Eurovision-middag - det är lite av en tradition. Eller okej. Vi gjorde samma sak förra året, och eftersom det gick så bra för Måns så, var det ju lika bra att upprepa succén. Åh, en rolig historia: förra året, när Måns hade vunnit, var vi så glada att vi gick ut och dansade efter det att finalen var klar. Vi bad DJ:n spela Heros, och när han till slut hade hittat rätt låt och Måns röst började ljuda från högtalarna - då dog hela klubben. Absolut ingen italienare kände till låten. Jag ska kanske tilläga att denna klubb är mer av en pianobar dit alla går för att vråla med i italienska låtar, så när det helt plötsligt spelas en okänd svensk låt med engelsk text, då blir det kortslutning hos italienarna. Vi skämdes så mycket för att vi hade önskat låten, och bad DJ:n spela sätta på alla favorit, La notte vola, efter en minut av komplett tystnad - så att vi kunde gömma oss någonstans. Haha, memories.
 
Nu var det ju inte det vi skulle fokusera på, utan på gårdagens Eurovision-middag. Zucchinirullader fyllda med svamp och två sorters ost - och toppade med en tredje ost - har jag sagt att mitt motto i livet är everything gets better with cheese? Så sant. Servera dessa rullader med kokt quinoa och sparris och succémiddagen är ett faktum. 
 
 
Svamp- och ostfyllda zucchinirullader med tomatsås och quinoa
(2 portioner)
1 zucchini
 
200 g champinjoner
1 msk olivolja
1 citron, skalet
1 vitlöksklyfta
125 g ricotta
½ + 1 dl färskriven parmesan
½ dl förkokta linser
1 tsk soja
1 kvist rosmarin
Salt & peppar
 
½ burk passerade tomater + lika mycket vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
Salt & peppar
 
70 g mozzarella (½ boll)
5-6 blad färsk basilika
 
Quinoa
Sparris
 
1.
Börja med tomatsåsen: Reducera (koka ner till hälften ungefär) tomater, vatten, oregano, socker, salt och peppar i en kastrull. Låt det koka ner långsamt, det tar cirka 25 minuter på svag värme.
 
2.
Dela champinjonerna i mindra bitar. Lägg i en torr panna och låt steka tills vattnet har försvinnut från svampen. Tillsätt sedan olivolja, rivet citronskal och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Blanda sedan med ricotta, en halv deciliter riven parmesan, kokta linser (kan uteslutas men jag lade till dem för att få lite mer att tugga på), soja och finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
 
3.
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Du ska få fram 8-10 skivor. Lägg dem i en bunke. Koka upp vatten och häll över zucchinin. Låt stå 1-2 minuter så att zucchinin blir lite mjuk. Häll sedan av och skölj i kallt vatten (du vill inte koka sönder zucchinin).
 
4.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Ta en zucchiniskiva och lägg 1-2 msk av svampfyllningen på ena kortsidan. Rulla ihop till en cylinder och lägg med snittytan ner i tomatsåsen. Upprepa med resten.
 
5.
Toppa varje zucchinicylinder med svartpeppar, mozzarella och resten av den rivna parmesanen. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter - tills osten smält. Höj eventuellt värmen de sista fem minuterna för att ge osten lite färg.
 
6.
Toppa zucchinirulladerna med färsk basilika och servera med kokt quiona och eventuellt stekt sparris.
 
Buon appetito!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0