Chiapuddingpannkakor
Jag gjorde rätt mycket chiapudding sist jag blandade till min frukost, så jag har ätit chiapudding mer eller mindre varje dag i en vecka. Och det är gott, men idag kände jag för förändring. Så jag bestämde mig för att experimentera och blandade den sista chiapuddingen med ett ägg, och stekte sedan pannkakor av det hela. Det blev väldigt gott - och gick väldigt snabbt - så därför får ni här samma snabbtips.
Idag är det Halloween, så dagen till ära pimpade jag pannkakorna med en pumpa som jag skar ut från en persimon. Men det är ju helt och hållet upp till er, man behöver inte hålla på och leka med maten om man har bråttom på morgonen.
Chiapuddingpannkakor
(2 stycken)
1 ½ dl chiapudding
1 ägg
1 nypa salt
1 persimon
1 msk kokosolja
1-2 msk jordnötssmör
5-8 hasselnötter
1 tsk honung
1.
Mixa chiapuddingen med ägget och lite salt. Skär persimonen i skivor och skär ut en pumpa av två skivor. Resten grovhackar du.
2.
Värm kokosolja i en stekpanna. Forma en rund pannkaka av hälften av smeten i stekpannan, tryck ner en av pumpa-persominerna. Stek 2-3 minuter på varje sida. Vänd sedan och stek 1-2 minuter på nästa sida. Upprepa med andra delen av smeten.
3.
Servera med jordnötssmör, hasselnötter, ringlad honung och resten av persimonen.
Happy Halloween!
Kommentarer
Trackback