Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Quinoabiffar med sötpotatis, avokadosås och spenatsallad

Kött, sås och potatis. Svensk comfort food. Eller kalla det husmanskost om du så vill. Vid första tanken tycker jag det låter otroligt tråkigt som rätt, men tänker jag på det, så är det ju få saker som slår en nygrillad köttbit med potatisklyftor och en fet sås på en ljummen svensk sommarkväll... Det var dock otroligt länge sedan jag åt just det, ska erkännas. 
 
Min version ser istället ut som receptet jag ger er idag. Köttet har bytts ut till ett vegetariskt alternativ gjort på quinoa. Den feta såsen har bytts ut mot rätt sorts fett i form av avokadosås. Och den svenska knölen har bytts ut mot en lite mer exotisk sötpotatis. En massa favoriter på en och samma gång - bara i ny skepnad. 
 
I quinoabiffarna har jag lagt till riven parmesan - den ger inte bara massor av smak, utan hjälper dessutom till med att hålla ihop biffarna och ge dem den där lite krispiga ytan. Så är det något ni ska se till att blanda ner i er biffsmet, så är det den, parmesanen - i övrigt kan ni variera dem precis som ni vill!
 
 
Quinoabiffar med sötpotatis, avokadosås och spenatsallad
(2 portioner)
 
Quinoabiffarna
3 ½ dl kokt quinoa
1 salladslök
4 soltrokade tomater
1 dl färskriven parmesan
1 ägg + 1 äggula
Olivolja
Salt & peppar
 
1.
Blanda quinoa, strimlad salladslök (jag tycker om att steka den först, då blir den inte lika skarp i smaken), grovhackade soltorkade tomater, riven parmesan och ägg + äggula i en bunke.
 
2.
Värm olivoljan i en stekpanna. Forma fyra biffar av quinoasmeten och stek dem försiktigt på medelvärme till de fått en gyllene yta på båda sidor.
 
Avokadosåsen
½ avokado
½ vitlöksklyfta
1 salladslök
1 lime
1 msk olivolja
1 msk vatten
Salt, peppar, paprikapulver
 
1.
Mixa avokado med riven vitlök, finhackad salladslök, pressad lime, olja och vatten i en mixer till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
 
Tillbehör
1 sötpotatis
Salt, peppar, paprikapulver, kanel, olivolja.
Spenat
Valnötter
Granatäppelkärnor
 
1.
Skiva sötpotatisen i delar och lägg på en plåt. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och kanel. Ringla över olivolja. Baka på 220 grader i cirka 25 minuter.
 
2.
Servera biffarna med sötpotatis, avokadosås och en spenatsallad gjort på babyspenat, valnötter och granatäppelkärnor.
 
Buon appetito!

Kommentarer
Postat av: Krisse

Lagade denna idag! Alltså så gott och såå enkelt 👌🏻👏🏻

2016-10-20 @ 20:32:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0