Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bakad halloumi i tomatsås med zucchininudlar

Jag har fortfarande min farmors gamla gutjärnspanna på besök här hemma. Jag har så många planer för den - då jag inte har en stekpanna jag kan ställa i ugnen i Milano tänkte jag passa på här. Problemet är bara att jag har så mycket annat jag vill äta, så pannan har tyvärr inte använts så mycket. Men idag tog jag tag i det. Och resultatet blev bakad halloumi i tomatsås. Med zucchininudlar. Alltså! Hej vad gott! Jag inspirerades väl mest från rätten Shakshuka där man bakar ägg i tomatsås, men eftersom det låg en halloumi och lockade i kylskåpet så tänkte jag om.
 
Rätten blir klar på 30 minuter och den är full av nyttigheter som du och kroppen blir glad av. Och får du tomatsås över, så är det bara att spara den i kylskåpet tills du är sugen på pasta och tomatsås - då har du redan det tuffa jobbet klart (och helt ärligt är det ju långt ifrån utmanande), och du behöver bara koka pastan för att få en smarrig måltid. Mångsidig maträtt med andra ord!
 
 
Bakad halloumi i tomatsås med zucchininudlar
(2 portioner)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 sharlottenlök
800 g körsbärstomater på burk
400 ml vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl majs (konserv)
225 g halloumi
500 g zucchini
Färsk basilika
En nypa var (stor eller liten nypa, bestäm själv) av:
- salt
- peppar
- strösocker
- oregano
- paprikapulver
- spiskummin
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader grillvärme
 
2.
Sätt en panna på spisen, som du sedan kan sätta i ugnen, gärna gutjärn.
 
3.
Häll i olivolja i pannan. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i oljan. Häll på tomaterna och vattnet. Krydda med grönsaksbuljong och alla kryddor och låt sedan koka ner till hälften på medelvärme, det tar cirka 20 minuter.
 
4.
Häll i majsen.
 
5.
Skiva halloumini skivor och lägg på tomatsåsen. Sätt in i ugnen och låt stå tills halloumin fått fin färg och är mjuk och seg.
 
6.
Hyvla under tiden zucchinin med en osthyvel och skär den i strimlor. Koka upp vatten och häll över. Låt stå i 3 minuter, häll sedan av vattnet.
 
7.
Servera halloumin med zuuchininudlarna, toppa med färsk basilika.
 
Buon Appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0