Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Frittata di patate-sandwich med mozzarella och tomat

Hej! Jag är tillbaka. Inte bara från en vecka i New York, men också från sex veckor borta från Milano. Efter en lång och härlig tid i Skåne, är jag tillbaka i mitt italienska hem, och det känns som semester eftersom jag varit borta så länge. Nästan som att jag på nytt behöver upptäcka Milano. Okej, det där var kanske lite överdrivet, men ni förstår grejen. 
 
I New York lagade jag inte mycket mat - däremot år vi mycket gott. Jag har hittat två nya favoritställen i stan, The Butchers Daughter som gör fantastisk frukost, och Westville i Chelsea som bjuder på en magisk lunch. Båda är heta tips om ni har vägarna förbi det stora äpplet. Dessutom kan jag till er, mina foodie-kompisar, rekommendera ett besök på Chelsea Market som är ett litet mekka av restauranger, caféer och gelaterior. Vill ni veta mer om min New York-resa får ni kolla in på min andra blogg, där jag håller på att uppdatera resan dag för dag.
 
 
Tillbaka i Milano började jag med att laga en, för mig, typisk italiensk rätt: Frittata di patate, helt enkelt en omelett med potatis i. Inget konstigare än så, men oj vad gott det blir med stekt potatis i omeletten - det gör den ju dessutom mer matig om man nu, som jag, är en hungrig själ.
 
Jag gjorde två portioner frittata, och den andra delen åt jag upp idag, i form av en dubbelmacka som jag fyllde med mozzarella, tomater och ruccola. Ett perfekt sätt att använda upp resterna i kylen på ett roligare vis. 
 
Frittata di patate-sandwich med mozzarella och tomat
(2 portioner)
3-4 medelstora potatisar
4 ägg
1 msk olivolja
125 g mozzarella
1 tomat
1 näve ruccola
Balsamicocrème
Salt/peppar/paprikapulver
 
1.
Skala potatisen och skär den i mindre kuber. Stek i olivolja i cirka 15 minuter - tills den blivit genomstekt. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. 
 
2.
Vispa ihop äggen med lite salt och peppar. Häll ner potatisen. Torka av pannan, häll i lite mer olivolja och häll ner hela äggsmeten i pannan. Låt steka cirka 3 minuter på enda sidan, tills omeletten är fast. Vänd den sedan med hjälp av ett lock eller en tallrik. 
 
3.
För att göra mackan, är det enklast om frittatan är kall, det vill säga har legat i kylen över natten. Dela frittatan i fyra delar (om du har hela kvar) och lägg ruccola, skivad mozzarella och skivade tomater på en fjärdedel. Toppa med balsamicocrème och lägg sedan på den andra fjärdedelen. Gör likadant med övriga två delar. 
 
Buon Appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0