Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Nyponsoppa, rå bovetegröt, hemmagjorda mandelbiskvier och jordnötssmör

Den här frukosten! ♡ Den knäcker! Jag brukar alltid fundera på frukosten innan jag lägger mig - för många gånger är det ju så att jag måste lägga bananer i frysen över natten, för att kunna göra bananglass på morgonen, eller blanda ihop en chiapudding som gojsar till sig i kylen tills det är dags att äta på morgonen. Framförhållning alltså! 
 
Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa... När jag var liten åt jag alltid nyponsoppa med keso - jag tror det var mammas idé om att göra det lite nyttigare - men jag älskade det, och gör det fortfarande. Det var dock bara hos farmor och farfar jag fick hälla i en drös med mandelbisvier i nyponsoppan! 
 
Men nu är jag vuxen och bestämmer själv! Haha. Så igår ställde jag mig i köket och vispade ihop nyponsoppa, och precis innan jag skulle gå och lägga mig, insåg jag att jag bannemig ville ha mandelbiskvier till frukosten också. Så klockan 23:00 ställde jag mig återigen i köket och började baka. Det om något, säger en hel del om hur viktig frukosten är för mig!
 
 
Nyponsoppa, rå bovetegröt, hemmagjorda mandelbiskvier och jordnötssmör
(2 portioner)
3 dl kallt vatten
¼ dl nyponskalsmjöl
1 msk maizena
2 msk socker
 
¾ dl bovetekärnor
1 dl kokosmjölk
1 nypa vaniljpulver
½ banan
 
1 dl mandelmjöl
¾ dl strösocker
1 äggvita
 
1 msk jordnötssmör
Banan
 
1.
Nyponsoppan:
Häll kallt vatten i en kastrull. Blanda nyponskalsmjöl, maizena (eller potatismjöl) och socker i en bunke. Vispa sedan ner det i vattnet. Sätt kastrullen på spisen och låt koka upp under omrörning. Servera varm eller ställ i kylen och servera kall dagen efter. 
 
2.
Bovetegröten:
Blanda bovetekärnor med kokosmjölk och vaniljpulver. Rör om och ställ in i kylen över natten. Mixa sedan med en halv banan till en grötliknande massa.
 
3.
Mandelbiskvierna:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl med socker. Rör ner äggvitan. Om smeten är relativt lös, kan du spritsa ut biskvierna på en plåt. Om smeten är mer fast, kan du rulla små mandelbiskvier (kulor) och lägga på plåt. Det gjorde jag, sedan satte jag in dem i ugnen i cirka 12 minuter, efter den tiden tog jag ut plåten och tryckte lätt på biskvierna så att de blev lite plattare och halvkrossade. Sedan bakade jag dem cirka 3 minuter till. Det blir cirka 50 små biskvier.
 
4.
Frukosten:
Lägg upp bovetegröten i en skål, häll på nyponsoppa och toppa med den andra halva bananen, mandelbiskvier och jordnötssmör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0