Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Raw frozen cheesecake med mango och passionsfrukt (vegansk & glutenfri)

Idag är den bannemig ingen vanlig dag - för det är min 30-årsdag!
 
Alltså, när blev jag så gammal? (Well, idag uppenbarligen...). Jag känner mig mentalt fortfarande mycket yngre, men när jag sätter min ålder i perspektiv - som att det t.ex. var 11 år sedan jag tog studenten, 9 år sedan jag säsongade i Gressoney, 6 år sedan jag pluggade i Florens och snart 5 år sedan jag flyttade till Milano - ja, då inser jag plötsligt att jag är äldre än jag tänker mig - och att jag har hunnit med en himla massa under dessa år. 
 
Jag har absolut ingen ångest över att fylla 30, mest för att alla italienare blir helt chockade när jag säger min ålder - det, om något, är en boost. #foreveryoung. Jag ska säga er att jag mycket hellre är 30 år, än 20 då hela livet var så oklart. Livet är i och för sig fortfarande oklart, men under lite mer strukturerade former. Haha. 
 
Nej, över till det viktigaste med att fylla år: tårtan! Jag slutade äta socker för en månad sedan, men en dag som denna får inte passeras utan något sött. Dock gjorde jag inte en traditionell tårta, utan en raw frozen cheesecake med mango och passionsfrukt. Inget vitt socker eller grädde så långt ögat kan nå, men ändå fantastiskt god! Lovar!
 
Den här cheesecaken kan ni göra även om ni inte fyller 30 - den passar till exempel perfekt till påsk med den gula mangosåsen på toppen!
 
Nu drar jag till Florens och firar! Ciaoooo!
 
 
Raw frozen cheesecake med mango och passionsfrukt (vegansk & glutenfri)
(4 portionsformar)
 
Botten
5-6 urkärnade dadlar
1 dl solroskärnor
½ dl riven kokos
1 ½ msk kokosolja i fast form
1 nypa var av kanel/kardemumma/ingefära/salt
 
Fyllning
2 dl blötlagda cashewnötter
¾ dl valfri mjölk (mandel/kokos/cashew...)
1 lime, cest och juice
½ dl flytande honung (alt. agavesirap för veganer)
1 ½ msk kokosolja i flytande form (smält)
 
Topping
½ mogen mango
2 tsk flytande honung
2 passionsfrukter
 
1.
Blötlägg cashewnötterna i minst 2 timmar. 
 
2.
Mixa alla ingredienser till bottnen i en mixer tills det blir en formbar massa. Fördela massan i fyra muffinsformar i aluminuim (det vill säga, stabila) och tryck till med fingrarna så att bottnen blir jämn. Sätt in i frysen för att stabiliseras.
 
3.
Mixa alla ingredienser till fyllningen så att det blir en superlen smet. Fördela smeten över bottnarna i formarna. Sätt tillbaka i i frysen i 1-2 timmar.
 
4.
Mixa mango och honung (om mangon inte är tillräckligt söt i sig själv) till en len sås. Fördela över cheesecaken. Fördela två passionsfrukter över mangosåsen. Sätt tillbaka formarna i frysen och låt stå i minst 4 timmar, gärna längre.
 
5.
Ta fram cirka 10-15 minuter innan servering så att cashewkrämen hinner tina något. Servera eventuellt med jordgubbar och mynta.

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, låter gott! :)

Svar: Ja, du får testa - supergott! :)
Louise Laurenius

2017-04-11 @ 00:00:52
URL: http://cakebymary.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0