Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Torskrygg med pistagepesto i paket med potatis, citron och sparris

Kommer ni ihåg torsken med kokt potatis som serverades var, varannan tisdag i grundskolan? Det var så vanligt att det blev ett ord. Vad är det till lunch idag? Torskochkoktpotatis. Jag har inte extremt goda minnen om den där firren. Den var rätt torr minns jag, och potatisen trist. Men såsen var god, så det slutade alltid med att torsken simmade på nytt - denna gång i ett hav av sås. 
 
Nåväl. Tisdag och fisk känns fortfarande som synonymer, och därför ger jag er idag ett recept på torsk och potatis. Mitt recept. Som inte alls har några likheter med skolmaten, förutom att det är just torsk och potatis. Det här fiskpaketet är nämligen fullt med smak, fisken är saftig och potatisen perfekt tillagad. Bättre kan det inte bli. Jo, förresten - för mitt fiskpaket innehåller sparris och pesto också. Vilken komplett lunch alltså!
 
 
Torskrygg med pistagepesto i paket med potatis, citron och sparris
(1 portion)
1 bit torskrygg, 130-150 g
1-2 potatisar
1 citron
5 sparrisar
1 tsk olivolja
1-2 tsk ghee
Salt, peppar & paprikapulver
 
1 näve bladpersilja
20-25 pistagenötter
1 msk solrosfrön
1 msk olivolja
½ citron, saft och cest
1 liten vitlöksklyfta
Några droppar Tabasco
Salt & peppar
2 msk kokande vatten
 
1.
Lägg torskryggen att rimma i tioprocentig saltlag (1 del salt, 10 delar vatten) i cirka en halvtimme så att köttet blir fastare.
 
2.
Mixa under tiden ihop alla ingredienser till peston till en len kräm.
 
3.
Sätt ugnen på 200 grader.
 
4.
Lägg ett bakplåtspapper på en blåt. Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en passande rektangel på bakplåtspappret. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och ringla över lite olivolja. Toppa med tunt skivad citron, sparris och till sist torsken. Bred på ett lager med pesto på torsken och klicka på lite ghee (skirat smör).
 
5.
Vik över bakplåtspappret över torsken och knyt ihop i kanterna med steksnöre. Tillaga i ugn i circa 25 minuter. Ta ut och låt sitta några minuter innan du öppnar paketet. Servera med resterande pesto.
 
Buon Appetito!

Kommentarer
Postat av: Anita

Men mums!! :D

Svar: Ja, fisk är verkligen mums! ;)
Louise Laurenius

2017-04-11 @ 08:27:12
URL: http://siliiins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0